معرفی اروین د یالوم
معرفی نویسنده امروز دهکده کتاب اختصاص دارد به معرفی اروین یالوم یا همان اروین د یالوم (Irvin D. Yalom) پزشک، روانشناس، روانکاو، استاد دانشگاه و روان درمانگر معروف و محبوب امریکایی است. سالهای بسیاری در زمینههای مختلف روانکاوی به تحقیق و تفحص پرداخت. یالوم و اصول روان درمانگری اش سالهای زیادی است که به روان مخاطب کمک بسیاری کرده است.
Irvin D. Yalom موفق ترین نویسندهی کتابهای روان درمانی در دوران معاصر است. کتاب های یالوم نویسندگی به شکل رمان نویسان نیست؛ بلکه او روانکاوی علمی و اصولی را در کتابهای دانشگاهی تالیف و تدریس می کرد. یالوم از مقام یک استاد علمی روانکاوی به یک نویسندهی دلسوز مردمی تبدیل شد. او علم روانشناسی را به میان داستانهای قابل باور و عامه پسند آورد تا خواننده را سرگرم کند. در کنار آن هم به سوالات روانی مخاطبانش پاسخ مناسب دهد.
مخاطبی که یالوم به عنوان جامعهی هدف، مورد توجه قرار می دهد، بیماران بدحال روانی نیستند. مخاطب او همهی بشریت است. همهی انسانهایی که برای روان خود ارزش و اعتبار قائلند. نثر شیوا و دلپذیر یالوم هر خواننده ای را مجذوب خود می کند.

اصول کتاب های اروین یالوم
بهترین راه ممکنِ آموزش مطالب روانشناسی و روان کاوی، برای یالوم استفاده از زبان همان مردمی است که قصد یاد دادن به آنها را داشت. زبان علمی و خشن نه تنها مخاطب را جذب نمی کرد، بلکه سطح یادگیری و در نتیجه ارتباط با موضوع را کاهش می داد.
یالوم اما برای هر مورد روانشناسی علمی اصطلاح های سادهتر در نظر گرفت تا خوانندهی آثارش، بیش از کلنجار رفتن با اصطلاحات روانشناسی از آموزش و آرامش مبتنی بر علم او بهره مند شود.
کتاب یالوم
سبک نوشتاری یالوم شیوایی خاصی دارد. این موضوع که هر خواننده و خصوصا کتابدوستان ایرانی را مجذوب خود کرده است، کمک می کند تا مفاهیم عمیق خودشناسی و گیتی شناسی برای مخاطب جلوهی خاصی داشته باشد.
کتابهای یالوم که شهرت فراوان و مخاطب کثیر برای این نویسندهی معروف به همراه آورد، وقتی نیچه گریست، خیره به خورشید، آخرین روز، درمان شوپنهاور، دروغگویی روی مبل و… است.
اصول روان درمانگری اروین یالوم

از مهمترین مسائل بنیادی بشر، مسئلهی مرگ، فناناپذیزی، آزادی و …است. یالوم معتقد است اگر به این مسائل و سوالات مرتبط با آن پاسخ درستی داده شود، بسیاری از مشکلات روانی مردم نیز، قابل حل شدن است.
اصول کاربردی و روانگر درمانی یالوم هم به آرامش روحی خواننده کمک می کند؛ هم به لحاظ علمی به ارتقای علم روانشناختی و کابرد مفیدتر آن در این حوزه مدد می سارند. او از بنیان گذاران مکتب اگزیستانزیالیسم (اصالت وجود) در شاخهی روانشناسی شناختی است. خواندن کتابهای او خوانندهی آشفته را با مسائل وجودی و گیتی شناسی سبک خاص خود، آشنا می کند.
او خود از اصطلاح روان درمانگر استفاده کرده و تمام تلاشش را در به کارگیری علم روانکاوی شناختی در رمانهایش به کار می برد.
رمان وقتی نیچه گریست
وقتی نیچه گریست، رمان معروف و پرفروشی است که زوایای تاریک و روشن شخصیت فیلسوف مطرح آلمانی را آشکار می سازد. نیچه در ابتدای داستانِ کتاب به بیماری مبتلا شده است و دوست و معشوقه اش لو سالومه قصد دارد به وسیلهی دکتری روانشناس به او کمک کند.
نیچه فکر می کند تنها بیماری او جسمی است و دکتر فقط می تواند جسم او را مداوا کند. هدف دکتر روانشناس قصه اما، چیز دیگری است.
نتایج روانشناسی شناختی به دست آمده از این ماجرا، بسیار کاربردی و اصولی است که هر خوانندهی آگاهی را یاری می رساند. خواندن این کتاب و بهرهمندی از اصول روانکاوی اش را به همه پیشنهاد میکنم.