معرفی و نقد کتاب

انسان در جستجوی معنا

3.7/5 - (3 امتیاز)


انسان در جستجوی معنا با عنوان اصلی Man’s search for meaning ، اثر معروف ویکتور فرانکل ، روانشناس برجسته و خالق مکتب لوگوتراپی یا معناگرایی است که اولین بار در سال ۱۹۴۶ به چاپ رسید .


در جریان جنگ جهانی دوم ، فرانکل ، روان درمانگر و استاد دانشگاه وین همراه همسر و خانواده اش توسط نازی ها راهی اردوگاه های کار اجباری شد . او در زمان ورود به اردوگاه دست نوشته هایش را که حاصل سال ها تحقیق و مطالعه بود از دست داد . ولی همین موضوع باعث شد تا دوباره سعی کند به هر وسیله که شده نوشتن کتاب را در اردوگاه از سر بگیرد و در واقع ، انگیزه ای شد برای تحمل روزهای سخت و طاقت فرسا .

همانطور که در مقدمه کتاب ذکر شده ، تمرکز این کتاب بر روی اتفاقات سخت و ناگوار در اردوگاه و تشریح جنایت ها و کشتار نیست . بلکه نویسنده می خواهد به شما نشان دهد چطور از شرایط خرد کننده جان سالم به در ببرید و سلامت روانتان را حفظ کنید .


روش روان درمانگری فرانکل ، برخلاف برخی از همکاران سرشناسش ، بر گذشته ی شما تمرکز ندارد . او قصد ندارد با رخنه در اعماق روح شما یا کنکاش گذشته تان به دنبال نقاط تاریک بگردد تا بتواند راه نجات را نشان بدهد . نگاه او بر اکنون متمرکز است .
خلاصه روش فرانکل این است که از تو می پرسد : چرا خودکشی نمیکنی ؟ واکثر مراجعان جواب های خوبی برای این سوال دارند . جواب هایی که آنها را در ادامه مسیر درمان یاری می کند .
کتاب انسان در جستجوی معنا قرار بود به صورت گمنام به چاپ برسد . اما بعد از انتشار با استقبال بسیار گسترده ای مواجه شد و مردم میخواستند بیشتر در مورد لوگوتراپی یا معنا گرایی بدانند . بنابراین فرانکل در ویرایش های بعدی کتاب ، در فصلی جداگانه به توضیح این مکتب پرداخت و مثال هایی از جلسات مشاوره و روش های درمان را اضافه کرد .

خواندن کتاب “انسان در جستجوی معنا ” را بخصوص به آدم های خسته و کم حوصله توصیه می کنم چون اولا تعداد صفحه های آن کم است ! دوما پر از اصطلاحات علمی و کلمات پیچیده نیست سوما روایت جذاب و پرکششی دارد و چهارما حتما در انتها احساس بهتری نسبت به خودتان و اطرافتان پیدا خواهید کرد.

بخش هایی از کتاب انسان در جستجوی معنا

می‌توان همه چیز را از انسان گرفت مگر یک چیز: آزادی انسان در انتخاب رفتارش در هر شرایط و نیز انتخاب راه خود.

اکنون اگر کسی از ما در مورد مفهوم و حقیقت گفتار داستایفسکی بپرسدکه می‌گفت: «آدمیزاد موجودی است که می‌تواند به همه چیز خو بگیرد» می‌گوییم: «آری، ولی نپرسید چطور.»

دهکده کتاب

دهکده کتاب معرفی ، نقد و دانلود کتاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا