کتاب دختر تحصیلکرده
معرفی کتاب
کتاب دختر تحصیلکرده ، با نام اصلی educated در واقع زندگینامه نویسنده ی آمریکایی آن ” تارا وستوور ” است که در فوریه ۲۰۱۸ به چاپ رسید و بلافاصله مورد استقبال واقع شد و جزء ده کتاب برتر نیویورک تایمز و نشریه ی تایم قرار گرفت . باراک اوباما و بیل گیتس هم یادداشت هایی در مورد آن نوشتند که در شهرت کتاب بی تاثیر نبود . شخصیت تارا وستوور بعد از چاپ کتاب ” دختر تحصیلکرده ” در کانون توجه رسانه ها قرار گرفت و به عنوان شخصیتی خودساخته تقدیر شد .
خلاصه ی کتاب دختر تحصیلکرده
تارا وستوور در خانواده ای مورمن و به شدت پایند به اصول خاص ، در ایالت آیداهووی آمریکا به دنیا می آید . پدرش طبق اصول مورمن ها مخالف استفاده از امکانات دولتی و دریافت شناسنامه و حتی استفاده از امکانات پزشکی است . در محل زندگی آنها داروهای گیاهی و روش های سنتی درمان برای بیماران استفاده می شود و مادر تارا یک مامای سنتی و خودآموخته است که یک قدم جلوتر از بقیه زنان گروه به حساب می آید .

کار تارا بیشتر تهیه کنسرو هلو است و به خاطر سخت گیری های پدرش از رفتن به مدرسه منع می شود . اما شوق او به دانستن باعث می شود که با تهیه کتاب های دستور زبان و ریاضی و پیگیری و سختی زیاد جواز ورود به کالج را دریافت کند . وقتی که برای اولین بار تاریخ می خواند چشمش به دنیایی باز می شود که قبلا هیچ چیزی در موردش نمی دانست . راه او نهایتا به کمبریج و هاروارد باز می شود و اینجاست که به پشت سرش نگاه می کند و با خودش فکر می کند شاید وقت برگشت رسیده باشد …
بریده ای از کتاب
معلم زبانم گفت که در نوشتن استعداد دارم ولی زبان نگارشم به طرز زیادی رسمی و قلمبه سلمبه است. به او نگفتم نوشتن و خواندن را از طریق خواندن کتاب مقدس مورمن و خطابههای جوزف اسمیت و بریگم یانگ یاد گرفته ام . البته مصیبت اصلیام درس تمدن غرب بود. درس گفتارهایش برایم سنگین بود، احتمالا به این خاطر که تا اواخر ژانویه فکر میکردم اروپا یک کشور است و نه یک قاره !
کتاب دختر تحصیلکرده
نقدی بر کتاب دختر تحصیلکرده
بیشتر خوانندگان ایرانی اطلاعی در مورد مورمن ها و آمش ها در امریکا ندارند . برداشت ما از آنجا ، دنیایی است بسیار متمدن وشهروندانی که از تمام حقوق برخوردارند . تصور اینکه گروهی هستند ( آمش ها ) که حتی از برق استفاده نمی کنند و به سبک زنان و مردان دو قرن قبل لباس می پوشند کمی سخت است . به همین خاطر اتفاقات داستان برای عده ای غیرقابل باور و برای عده ای بسیار جذاب است .
از نزدیک ترین دوستان من در آمریکا ، یک خانواده ی مورمن بودند و به همین خاطر قبل از خواندن این کتاب تا حد زیادی در مورد آنها می دانستم . احساس من این بود که در خیلی از قسمت ها مبالغه شده . جالب اینکه با مراجعه به دیدگاه های خوانندگان آمریکایی در گودریدز ، معلوم شد که این انتقاد چندان بی اساس نیست . مورمن ها کتاب می خوانند ، تلویزیون و رادیو دارند و انسان های بسیار خودساخته ای هستند . هر وقت پای تعصب به میان می آید همه چیز از حالت اعتدال خارج می شود . در واقع مشکل تارا متولد شدن به عنوان یک مورمن نبود ، مشکل او تربیت شدن زیر فشار تعصبات بود .
در مجموع ، کتاب ” دختر تحصیلکرده ” کتابی است که حتما ارزش خواندن دارد و مسلما چیزهای زیادی می توان از آن یاد گرفت .
با سلام و ممنون از نقدی که نوشتید.
خانم وستوور پزشک نیستند، PhD تاریخ دارند. (در عکسی که اول متن آوردید قد شده “پزشک و نویسندۀ آمریکایی”)
با سپاس
ممنون از تذکرتون.اصلاح شد.